Ανακοίνωση σε σχέση με την στάση του κοσμήτορα για τα αιτήματα του Φ.Σ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Την Τρίτη στη 13.30 περίπου 30 φοιτητές και φοιτήτριες πήγαμε στο γραφείο του κοσμήτορα για να του μεταφέρουμε τις αποφάσεις της Γ.Σ σε σχέση με την Πρακτική Άσκηση, τις εκπροθεσμες δηλώσεις στο εξάμηνο, τις σημειώσεις της Γεωδαισίας και το όριο δήλωσης 10 μαθημάτων στο 1ο και 2ο έτος.
Ο κοσμήτορας Ν. Λαγαρος, αφού μας έκανε την χάρη να μιλήσει μαζί μας, συνέχισε να αντιμετωπίζει με εξαιρετική αδιαφορία τα αιτήματα μας. Αρχικά θεωρούσε σωστό να μας πει ότι όλα θα συζητηθούν στην Κοσμητεια και στην Γενική Συνέλευση των Καθηγητών στις 11 Δεκέμβρη (!). Μετά από πίεση δεσμεύτηκε ότι θα καλέσει έκτακτη συνάντηση της κοσμητείας την Πέμπτη για να καταθέσουμε όλα μας τα αίτημα.
Είναι φοβερή κοροϊδία το γεγονός ότι ο κοσμήτορας μίλησε για συνέπεια και κανόνες που πρέπει να τηρούνται. Αυτό το είπε για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι δεν γίνονται δεκτές οι εκπροθεσμες δηλώσεις στο εξάμηνο. Από την άλλη όμως ειναι πολλοι κανόνες που δεν τηρούνται. Ενώ υπάρχει κανονισμός για το πότε οι καθηγητές πρέπει να βγάζουν τα αποτελέσματα της εξεταστικής, δεν είδαμε κανέναν από αυτούς (όπως και τον Λαγαρο που άργησε την Στατική 2) να χάνουν την έδρα τους για ένα εξάμηνο, με τον ίδιο τρόπο που θέλει οι φοιτητές αυτοί να χάσουν την εγγραφή τους σε αυτό το εξαμηνο. Αυτοί οι φοιτητές δεν θα μπορούν να πάρουν ούτε βιβλία, ούτε να εξεταστούν στην χειμερινή ούτε τον Σεπτέμβριο για τα μαθήματα αυτού του εξαμήνου. Είναι μια απαράδεκτη ποινή για ένα ανθρώπινο σφάλμα την στιγμή που η γραφειοκρατία στην γραμματεία είναι πιο σκληρή από ποτέ.
Σε σχέση με τις σημειώσεις της Γεωδαισίας, όσο και για το όριο δήλωσης 10 μαθημάτων, η ανταπόκριση από τον Κοσμήτορα ήταν περίπου "Δεν Ξέρω/Δεν Απαντώ". Πώς γίνεται το οριο δήλωσης 12 μαθημάτων, το οποίο έγινε αφορμή για διεξαγωγή κατάληψης της σχολης, να μειώνεται στα 10 και ο κοσμήτορας να μην έχει ιδέα;
Ο Φ.Σ συνεδρίασε και αποφάσισε. Δεν θα επιτρέψουμε στην διοίκηση της σχολής να μας αγνοεί!
Όλοι και όλες την Πέμπτη να είμαστε στη νέα κινητοποίηση στο γραφείο του κοσμήτορα για να απαιτήσουμε τα αυτονόητα
Όλοι και όλες στη νέα Γενική Συνέλευση την Τρίτη στη 13.30

1 σχόλιο

 

a

a

ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


ATTACK: Πρωτοβουλία ανέργων/επισφαλώς εργαζομένων!

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών: εργαζόμενοι/άνεργοι μηχανικοί