ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/3, 14:30 στο ΑΜΦ 1,2

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

Μέσα σε ένα σκηνικό αναμονής και μειωμένων προσδοκιών που επικρατεί ευρύτερα στην ελληνική κοινωνία η Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου μας διεξήχθη συγκεντρώνοντας μια κρίσιμη μάζα κόσμου, γίνανε τοποθετήσεις πάνω σε μια σειρά ζητημάτων τόσο θεμάτων του πανεπιστημίου και της σχολής, όσο και ευρύτερων, ενώ κατά τη διάρκεια της είχε συγκεντρωθεί αριθμός ατόμων πάνω από την απαρτία. Παρ' όλα αυτά το γεγονός ότι την ώρα της ψήφισης των πλαισίων ο αριθμός ατόμων που είχαν μείνει ήταν κάτω από την απαρτία (140) η Γενική Συνέλευση δεν κατέληξε σε απόφαση του συλλόγου.

Έτσι, καλέσαμε και τοποθετηθήκαμε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ζητώντας τον ορισμό συνέλευσης εξ' αναβολής. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας που σαμποτάρει διαρκώς τις διαδικασίες του συλλόγου, χρησιμοποιώντας την αυτοδυναμία στο ΔΣ και την σφραγίδα του συλλόγου σαν παιχνιδάκι της, λειτούργησε για άλλη μια φορά ως ο τσιφλικάς του συλλόγου, αρνούμενη να επικυρώσει το κάλεσμα σε νέα Γενική Συνέλευση. Για την ΔΑΠ, όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει, το γεγονός ότι η υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων αγγίζει κόκκινο, ότι φοιτητές μένουν χωρίς στέγαση από το πανεπιστήμιο ή σε άθλιες συνθήκες, το γεγονός ότι επιβάλλεται από την διοίκηση της σχολής ένα πρόγραμμα σπουδών εντατικοποιημένο σε κατεύθυνση διάσπασης του πτυχίου και πολλά άλλα, ούτε αφορούν το σύλλογο, ούτε μπορεί να κάνει κάτι για αυτά.

Εμείς δεν θα αφήσουμε τις συλλογικές διαδικασίες να γίνονται παιχνίδι στα χέρια της κάθε κομματικής παράταξης. Για αυτό το λόγο και επειδή ο σύλλογος έχει ήδη δείξει αντανακλαστικά να συνεδριάσει και να αποφασίσει καλούμε σε Γενική Συνέλευση εξ'αναβολής την Τετάρτη 18/3, 14:30 στο Αμφ 1,2!

Συναδέλφισσες/οι είναι καιρός να βγούμε δυναμικά στο προσκήνιο μαζί με τους υπόλοιπους συλλόγους που πραγματοποιούν ήδη Γενικές Συνελεύσεις, να μην αφήσουμε πτυχές του πανεπιστημίου να γίνουν δωράκι στα χέρια του ιδιωτικού κεφαλαίου, διεκδικώντας λεφτά για την παιδεία εδώ και τώρα! Απαιτούμε το ενιαίο και αδιάσπαστο πτυχίο, ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών, δεν θα δεχθούμε να μας επιβάλλουν κανένα πρόγραμμα σπουδών από τα πάνω! Παλεύουμε για την πλήρη κατάργηση του νόμου Διαμαντοπούλου και των αντιδραστικών Συμβουλίων Ιδρύματος, για να μην διαγραφεί κανένας συμφοιτητής μας, για να επιστρέψουν όλοι οι διοικητικοί στις θέσεις τους!

Συναδέλφισσες/οι δεν μπορούμε να δείξουμε καμία αναμονή! Οι μαζικοί ανυποχώρητοι αγώνες και οι συλλογικές διαδικασίες αποτελούν το μόνο μέσο πραγματικής νίκης, είναι ευθύνη του καθενός να είναι παρών. Δεν παζαρεύουμε τις ζωές μας. Οι ανάγκες μας δεν ισοσκελίζονται με τα κέρδη τους. Η νεολαία δεν ψάχνει για σωτήρες. Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέριας μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 

a

a

ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


ATTACK: Πρωτοβουλία ανέργων/επισφαλώς εργαζομένων!

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών: εργαζόμενοι/άνεργοι μηχανικοί