ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Ανεξάρτητη Αριστερή Παρέμβαση - ΕΑΑΚ

  Είμαστε ένα ανεξάρτητο αριστερό σχήμα, μια ζωντανή ανοιχτή πολιτική συλλογικότητα και όχι παράταξη. Δεν ζητάμε την τυφλή εμπιστοσύνη των φοιτητών, όπως την αντιλαμβάνονται οι καθεστωτικές παρατάξεις (ΔΑΠ-ΠΑΣΠ), αλλά τη ενεργή συμμετοχή τους. Το σχήμα μας στους Πολιτικούς Μηχανικούς ανέκαθεν αγωνιζόταν ενάντια στις προσπάθειες της εκπαιδευτικής
αναδιάρθρωσης. Για την βελτίωση της φοιτητικής καθημερινότητας και την εναντίωση στις καθηγητικές αυθαιρεσίες, μέχρι την εξασφάλιση των πτυχίων μας και της εργασιακής μας προοπτικής. 

 Ως σχήμα συμμετέχουμε στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (Ε.Α.Α.Κ.). Η Ε.Α.Α.Κ. αποτελείται από τα σχήματά της και είναι ένα πετυχημένο πείραμα της ανεξάρτητης Αριστεράς. Όντας πρωτοπόρα σε μικρές και μεγάλες στιγμές της πάλης των φοιτητών, έχει καταφέρει να συσπειρώσει δυνάμεις και αγωνιστές της ανεξάρτητης Αριστεράς που καμία άλλη φοιτητική παράταξη δεν κατάφερε ποτέ. Είναι πεδίο διαλόγου και ενωτικής δράσης για πολλές διαφορετικές απόψεις και συλλογικότητες.
 Τα σχήματα των ΕΑΑΚ σε κάθε σχολή διατηρώντας την αυτοτέλειά τους, έρχονται σε αντιπαράθεση με τη μαζοποίηση και τη λογική της τυφλής υπακοής στην κοινή γραμμή που ορίζει το κόμμα (παράταξη – ιμάντας μεταβίβασης κομματικής γραμμής),η οποία εμφανίζεται στις παραδοσιακές παρατάξεις που παρεμβαίνουν στα πανεπιστήμια, είτε τις κυβερνητικές (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ/ΝΔ, ΠΑΣΠ/ΠΑΣΟΚ) είτε ακόμα και αυτές της παραδοσιακής αριστεράς (ΠΚΣ/ΚΚΕ, Αριστερή Ενότητα). Από την άλλη, η ύπαρξη της Ε.Α.Α.Κ. με την πανελλαδική της δικτύωση δίνει τη δυνατότητα όλα τα σχήματα να βρίσκονται μαζί και να συζητούν. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρουν και να παίρνουν εμπειρίες μεταξύ τους, να αποφεύγουν τη λογική «ο καθένας για τη σχολή του και μόνο», αλλά και να αποφασίζουν για από κοινού πανελλαδικά ή και ανά πόλεις συντονισμένες ενέργειες.

Επιλέγουμε να είμαστε...

Ανεξάρτητοι από κράτος, κομματικούς μηχανισμούς, καθηγητές και διαδρόμους πρυτάνεων, από την κυρίαρχη πολιτική γιατί θέλουμε οι πράξεις και οι απόψεις μας να εκφράζουν τα συμφέροντα και τις ανάγκες μας (του εργαζόμενου κόσμου και των νέων). Αλλά κυρίως επειδή πιστεύουμε ότι η διαμόρφωση της πολιτικής άποψης πρέπει να αφορά κατ’ αρχάς τον
κόσμο που τον επηρεάζει.

Ριζοσπαστικοί γιατί θεωρούμε ότι υπάρχει η αναγκαιότητα μιας άλλης πολιτικής πρακτικής (ρήξεων με κατεστημένες ιδεολογίες, με βολέματα και με αδιαφορία).

Αριστεροί γιατί απέναντι στη λογική του ατομισμού απαντάμε - προβάλουμε τη συλλογικότητα και τη συλλογική δράση, γιατί βλέπουμε τη δυνατότητα μιας άλλης κοινωνικής ζωής που να στηρίζεται στην ισότητα και στην ελευθερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 

a

a

ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


ATTACK: Πρωτοβουλία ανέργων/επισφαλώς εργαζομένων!

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών: εργαζόμενοι/άνεργοι μηχανικοί