Καταγγελία για την τρομοκρατία απέναντι στους εργαζόμενους διοικητικούς της σχολής Πολιτικών Μηχανικών

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Τις τελευταίες μέρες, όπως έχει καταγγελθεί από διοικητικούς υπαλλήλους της σχολής διαδραματίζονται γεγονότα πρωτάκουστης τρομοκρατίας προς τους εργαζόμενους της σχολής. Ο κοσμήτορας της σχολής, κ. Κουτσογιάννης σε συνεργασία με καθηγητές, υιοθετώντας έναν καθ' όλα παράνομο ρόλο εργοδότη-μάνατζερ της σχολής προχωράει σε απειλές λεκτικές και πρακτικές προς διοικητικούς υπαλλήλους της σχολής, ασκώντας πίεση έτσι ώστε οι τελευταίοι να δεχθούν είτε να μείνουν άεργοι, χωρίς αντικείμενο εργασίας σε κάποιο υπόγειο γραφείο της σχολής ή να μετατεθούν αλλού. Σημειώνουμε εδώ πως οι διαθέσιμοι/απολυμένοι διοικητικοί υπάλληλοι της σχολής έχουν επαναπροσληφθεί με το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου, ύστερα από τον αγώνα που δώσανε.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι με κείμενο τους:

Με την επάνοδό μας σύμφωνα με το νόμο Κατρούγκαλου περί αποκατάστασης αδικιών διαθέσιμων διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων στη θέση την οποία κατείχαμε παρεμποδιζόμαστε να αναλάβουμε επί της ουσίας και καλούμαστε εκβιαστικά από τον Κοσμητόρα και τη Γραμματέα της Σχολής να αποχωρήσουμε από τις θέσεις μας με τα επιχειρήματα ότι 1.τον ισχυρισμό τους ότι δείξαμε κακή διαγωγή όταν δεν εξυπηρετήσαμε τη Σχολή στη διάρκεια της διαθεσιμότητάς μας λαμβάνοντας το 25% του μισθού όπως μας ζητήθηκε 2. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει θέληση από την πλευρά των μελών ΔΕΠ για συνεργασία και έτσι δεν υπάρχει ευρρυθμη λειτουργία της Σχολής.

Η καταγγελία αυτή πέραν του ότι εξοργίζει εμάς αλλά και κάθε φοιτητή και εργαζόμενο της σχολής, φανερώνει ένα ανεξέλεγκτο καθεστώς “εργοδοτικής τρομοκρατίας” στη σχολή. Φαίνεται πως ο μεγαλειώδης απεργιακός αγώνας των διοικητικών υπαλλήλων το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, η νίκη του με την επαναπρόσληψη τους, ενοχλούν ακόμη τη διοίκηση της σχολής, κάτι που καθόλου δεν ντράπηκαν να κρύψουν όταν αυτός διεξαγόταν. Οι κινήσεις αυτές έρχονται σε μια χρονική στιγμή, όπου η επίθεση στους εργαζόμενους κλιμακώνεται με αποκορύφωμα την στάση πολλών εργοδοτών στην διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, όπου πάρα πολλοίο εργαζόμενοι τρομοκρατήθηκαν, εξωθήθηκαν σε υποχρεωτικές άδειες και μείναν απλήρωτοι. Όταν μάλιστα το νέο μνημόνιο που ψηφίζεται στην Βουλή περιέχει μέσα διατάξεις για την επανεξέταση των επαναπροσλήψεων, τέτοιες κινήσεις στρώνουν το έδαφος για νέες απολύσεις στο χώρο των πανεπιστημίων.

Καταγγέλουμε ρητά της μεθοδεύσεις αυτές ενάντια στους διοικητικούς υπαλλήλους, την απαράδεκτη στάση του κοσμήτορα κ. Κουτσογιάννη. Δηλώνουμε σε κάθε τόνο πως τέτοια γεγονότα δεν θα γίνονται ανεκτά στη σχολή, φοιτητές και εργαζόμενοι θα βρεθούν μια γροθιά απέναντι σε κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας, όπως βρέθηκαν και στον απεργιακό αγώνα.

ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 

a

a

ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


ATTACK: Πρωτοβουλία ανέργων/επισφαλώς εργαζομένων!

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών: εργαζόμενοι/άνεργοι μηχανικοί