Η Κυβέρνηση περιμένει στις 17 Απρίλη το δικό σου ΝΑΙ στα μέτρα της! Θα της το δώσεις;

Τρίτη, 16 Απριλίου 2013


Οι φετινές εκλογές στην περίοδο που έχουν οριστεί αποτελούν την πιο κρίσιμη πολιτική μάχη που πρέπει να δώσει η νεολαία. Μετά από μια νικηφόρα μάχη ενάντια στο σχέδιο ‘’Αθηνά’’ (που έδειξε ότι οι από πάνω δεν είναι ανίκητοι), αλλά και πριν από τα νέα (για ακόμη μια φορά) μέτρα που έρχονται να μας επιβάλλουν, η Κυβέρνηση, η ΕΕ και η τρόικα αποζητούν μανιωδώς ψήφο συναίνεσης από ολόκληρη τη νεολαία να συνεχίσουν την καταστροφική τους πολιτική. Αγωνιούν να στείλει η νεολαία μήνυμα υποταγής, ψηφίζοντας τα φερέφωνά τους, τις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ μέσα στις σχολές. Μήνυμα που θα καλέσει και την υπόλοιπη κοινωνία να σκύψει για ακόμη μια φορά το κεφάλι στις τεράστιες αλλαγές σε εκπαίδευση και εργασία.
Στις φετινές εκλογές επομένως, δεν πρέπει να λείπει κανείς!
Δεν αρκεί το κράξιμο στο πολιτικό σύστημα, στα ρουσφέτια, στις ΔΑΠ-ΠΑΣΠ και στην πολιτική που εκπροσωπούν στις σχολές. Η καταδίκη αυτή πρέπει να εκφραστεί και έμπρακτα στις φετινές εκλογές. Πρέπει όλοι να πάρουμε θέση απέναντι στη βαρβαρότητα και στο μέλλον που μας ετοιμάζουν! Να είναι αυτές οι εκλογές το ‘’δημοψήφισμα’’ πολιτικής σύγκρουσης από της νεολαίας με την πολιτική τους. Να μαυρίσουμε την πιο ‘’άξια’’ παράταξη της τρικομματικής Κυβέρνησης μέσα στις σχολές: τη ΔΑΠ!
Το δρόμο σας και τις αποφάσεις σας τις ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια! Τέρμα πια! Φτάνει ως εδώ!
Στήριξη στη ΔΑΠ το 2013 σημαίνει:
-Την πιο δυναμική στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης-ΕΕ-Τρόικας. Πολιτικής που ερημώνει την κοινωνία, δολοφονεί τη νεολαία. Πολιτικής που μας επιβάλλει να δουλεύουμε για 426 ευρώ (30.000 μηχανικοί δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους), μας οδηγεί στη μετανάστευση και στην ανεργία που αγγίζει το 60% για νέους κάτω των 30 ετών. Πολιτικής που εξαθλιώνει εμάς και τις οικογένειές μας.
-Την πιο δυναμική στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής για την παιδεία. Της τραγικής μείωσης των προϋπολογισμών για τις σχολές μας, του ξεπουλήματος των σχολών σε ιδιώτες, της μετατροπής των πτυχίων μας σε κουρελόχαρτα, της Πανεπιστημιακής αστυνομίας, του κοψίματος των συγγραμμάτων μας, της σταδιακής επιβολής διδάκτρων! Μιας πολιτικής που χαρίζει γη και ύδωρ στα ιδιωτικά κολλέγια.
-Την πιο δυναμική στήριξη του σάπιου πολιτικού συστήματός τους. Αυτοί που τώρα βλέπουμε στο κοινοβούλιο να ψηφίζουν όλα αυτά τα μέτρα, πριν αρκετά χρόνια έκαναν καριέρα στη ΔΑΠ ( Βουλγαράκης, Μεϊμαράκης, Χατζηδάκης και πολλοί άλλοι ακόμα)!
-Την πιο δυναμική ενίσχυση της απραξίας και της υποταγής της νεολαίας απέναντι σε αυτή την πολιτική. Ενίσχυση του ατομικού δρόμου και του κανιβαλισμού ανάμεσά μας. Σαμποτάρισμα των Γενικών Συνελεύσεων, αποπολιτικοποίηση των Συλλόγων μας!
-Το πιο μεγάλο ‘’Ζήτω’’ στα ρουσφέτια, στο πελατειακό σύστημα και στις συνδιαλλαγές με καθηγητές και προέδρους. Κατάσταση που υπάρχει στην κοινωνία και αυτοί παλεύουν να την αναπαράγουν συνεχώς και μέσα στις σχολές!
ΑΣ ΜΗΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΕΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΗΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!


ΝΑ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ! ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ!
Στήριξη της ΕΑΑΚ σημαίνει:
-Το πιο δυναμικό ΄΄ΝΑΙ΄΄ σε ένα πλήρως δημόσιο, δωρεάν, δημοκρατικό Πανεπιστήμιο βασισμένο στις δικές μας ανάγκες. Ένα Πανεπιστήμιο που θα παράγει έρευνα και γνώση για τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι της κερδοφορίας των εταιριών. Διαμορφωμένο από εμάς για εμάς. Γιατί ένα τέτοιο Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να υπάρξει αν μέσα του αλωνίζουν ο manager και τα επιχειρηματικά συμφέροντα, αν συνεχίσουμε να υποτασσόμαστε σε όσα μας επιβάλλει η ΕΕ (συνθήκη Μπολόνια) και το υπηρετικό της προσωπικό (νόμος Διαμαντοπούλου, σχέδιο ‘’Αθηνά’’)!
- Ενίσχυση των Συλλόγων και των Γενικών μας Συνελεύσεων. Για να γίνεται ο αγώνας θέμα των ίδιων των φοιτητών και όχι των παρατάξεων. Για να πάρουμε την κατάσταση και τις τύχες μας, στα χέρια μας δίχως να ελπίζουμε σε σωτήρες και ευεργέτες. Τίποτα δεν χαρίζεται στο σήμερα παρά μόνο διεκδικείται. Ζωντανοί Σύλλογοι λοιπόν για να είναι όλα θέμα των ίδιων των φοιτητών, από το καλοριφέρ που δεν ανάβει σε μια αίθουσα ή τα συγγράμματα που κόβονται σε ένα μάθημα, μέχρι τα μνημόνια που καταστρέφουν τις ζωές μας. Επιλογή μιας άλλης δημοκρατίας, αντιπαραθετικής αυτής που βιώνουμε. Συλλογικός νικηφόρος δρόμος λοιπόν, για να τελειώνουμε με τη διαμεσολάβηση στη ζωή μας. Να αποφασίζουμε εμείς για εμάς και όχι μια χούφτα ‘’πολιτικών’’!
-Δυνάμωμα των μαχητικών και νικηφόρων αγώνων του Φοιτητικού κινήματος κόντρα στη διαπραγμάτευση, τη συνδιαλλαγή και τη συναίνεση. Γιατί ‘’η αντιπολίτευση γίνεται στους δρόμους και όχι στη βουλή και στους διαδρόμους’’. Γιατί πλέον μας στερούν και τα πιο αυτονόητα (πχ συγγραμματα, δωρεάν σπουδές) και πρέπει να τα διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο!
-Ενίσχυση μιας άλλης Αριστεράς, χρήσιμης για την κοινωνία. Μιας Αριστεράς που θα συμβάλλει με τον πιο δυναμικό τρόπο στη μάχη για την ανατροπή της πολιτικής της Κυβέρνησης-ΕΕ-Τρόικας. Από τα πρόσφατα γεγονότα της Κύπρου ένα συμπέρασμα βγαίνει: Δεν υπάρχει δυνατότητα διαπραγμάτευσης στα πλαίσια της ΕΕ και του ευρώ και απαιτείται σχέδιο σύγκρουσης και ανατροπής. Ενίσχυση λοιπόν των μαχών για ζωή και δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Των μαχών που θα ακολουθήσουν την επαύριο των φοιτητικών εκλογών σε εκπαίδευση και εργασία. Μιας Αριστεράς, αντικαπιταλιστικής που θα πιστεύει και θα παλεύει για τη νίκη των αγώνων στο σήμερα. Γιατί τα σχέδιά τους δεν μας περιλαμβάνουν, ο κόσμος τους δεν μας χωρά!


ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ Ανεξάρτητη Αριστερή Παρέμβαση- ΕΑΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 

a

a

ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


ATTACK: Πρωτοβουλία ανέργων/επισφαλώς εργαζομένων!

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών: εργαζόμενοι/άνεργοι μηχανικοί