ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

 Και ξαφνικά, μετά την υπερψήφιση του πλαισίου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από την Γενική Συνέλευση της Τετάρτης, ο Φ.Σ. Πολιτικών Μηχανικών μετατράπηκε από «αντιδημοκρατική», «αντικοινωνική» «μειοψηφία», σε προνομιακό συνομιλητή του κοσμήτορα Κουτσογιάννη που πλέον έχει ευήκοα ώτα να «μας ακούσει», όπως φένεται από το μέιλ το οποίο απέστειλε:

Αγαπητοί συνάδελφοι,
1. Προσκαλείστε σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών ΣΕ, ΕΠΣ και ΕΣΘ την Τρίτη 1 Μαρτίου και ώρα 14:30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων (1ος όροφος κτηρίου Γραμματείας) με θέμα τη συζήτηση των προτάσεων των φοιτητών που επισυνάπτονται (σ.σ. έχει επισυναπτεί το πλαίσιο της ΔΑΠ) καθώς και των συναφών προτάσεων φοιτητών και καθηγητών (συμπεριλαμβανομένου του υπογράφοντα) που έχουν καταγραφεί στο φόρουμ της Σχολής (http://www.civil.ntua.gr/civilgs/?p=272) και (http://www.civil.ntua.gr/civilgs/?p=275) και να συνταχθεί εισήγηση προς τη ΓΣ της Σχολής.
2. Τα μέλη της ΣΕ προσκαλούνται σε συνεδρίαση με θέμα τη συζήτηση-ανάλυση της εμπειρίας από την προηγούμενη ΓΣ και αξιοποίηση της ώστε να απεφευχθούν παρόμοιες αρνητικές καταστάσεις στο μέλλον. Η συνεδρίαση αυτή θα ακολουθήσει αμέσως μετά τη λήξη της προηγούμενης. Τα μέλη των ΕΠΣ και ΕΣΘ παρακαλούνται να παραμείνουν και σε αυτήν τη συνεδρίαση, με δικαίωμα λόγου, προκειμένου να εμπλουτίσουν τη συζήτηση.
Ειλικρινώς,
Δημήτρης Κουτσογιάννης

Και μας γεννιέται ένα πολύ σημαντικό ερώτημα: Ποίος είναι πιο βαθιά χωμένος στη διαπλοκή και τη συνδιαλλαγή με το σύστημα: ο κοσμήτορας Κουτσογιάννης ή η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ;
Ο κοσμήτορας, αφού έχει αγνοήσει πολλάκις μέσα στην εξεταστική τις αποφάσεις του Φ.Σ., μέσω του Δ.Σ. του, για κατάργηση του ορίου δήλωσης και των πειθαρχικών τις οποίες κινοποιήσαμε σε πολλές κινητοποιήσεις, αφού λοιδώρισε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και την κατάληψη της σχολής, αφού αμφισβήτησε την υπόσταση του Φ.Σ. με γελοία επιχειρήματα για «καταστατικά», αφού κράτησε «αδιάλλακτη» στάση – μαζί με την πλειοψηφία των καθηγητών – στην τελευταία Γενική Συνέλευση Τμήματος, τα γεγονότα της οποίας δηλαδή τη μαζική παρουσιά του συλλόγου θέλει να αποφύγει να ξαναγίνουν(!), όπου απαιτήσαμε να καταργηθεί το όριο δήλωσης και να συζητήσουμε από αυτήν την βάση, τώρα, συγκαλεί «διάλογο», για να συζητήσει την υπερψηφισμένη πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία πλέον δεν είναι μειοψηφία αλλά πρόταση των φοιτητών!

Από την άλλη, οι γνωστοί διαπλεκόμενοι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, οι πρωταθλητές της πελατείας και του ρουσφετιού, αφού τόσο καιρό σαμποτάραν τις Γ.Σ., αφού κατεβάσαν μια πρόταση που λέει να μην εφαρμοστεί τώρα το όριο δήλωσης αλλά για τους νεοεισαχθέντες του 2016 – να μην μας παραπονιούνται οι πελάτες μας δηλαδή! - , αφού όταν δεν τους «βγήκε» κάναν  κουρελόχαρτο την απόφαση – στο τελευταίο τμήμα απέναντι στους καθηγητές υποστήριζαν την δικιά τους και όχι του συλλόγου- , αφού κάναν υπόγειες συννενοήσεις με τον πρύτανη Γκόλια, βγαίνουν τώρα στην επιφάνεια να συνδιαλλαγούν. Και δεν είναι τυχαίο ότι λέγαν με σιγουριά στην Γ.Σ. ότι η πρόταση μας «θα εγκριθεί σίγουρα» - θα συγκληθεί νέα Γ.Σ.την επόμενη μέρα αν αυτό δεν γίνει σύμφωνα με το πλαίσιο- και είναι απολύτως αναμενόμενο ότι αν πετύχει το κομπρεμί τους, θα το παρουσιάζουν ως άλλη μια περασμένη πρόταση της «υπεύθυνης δύναμης».

Εμείς από πλευράς μας τον Φ.Σ. και τις αποφάσεις του, κουρελόχαρτο δεν τον κάναμε και ούτε θα τον κάνουμε ποτέ.  Θα βρισκόμαστε μαζικά την Τρίτη 1/3, στον διάλογο τους, για να υπερασπιστούμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, την άρνηση όλων των φοιτητών να εφαρμοστεί το όριο δήλωσης. Γιατί οποιαδήποτε νίκη, είναι αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων του Φ.Σ., του αγώνα που δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε και τους έχει κάνει ήδη να οπισθοχωρήσουν. Γιατί ο αγώνας ενάντια στην εκπαιδευτκή αναδιάρθρωση, αλλά και το ασφαλιστικό έκτρωμα δεν τελείωσε, θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί με νέα Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. σε κάθε περίπτωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 

a

a

ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


ATTACK: Πρωτοβουλία ανέργων/επισφαλώς εργαζομένων!

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών: εργαζόμενοι/άνεργοι μηχανικοί