Μια του κλέφτη (διοικητικοί), δυο του κλέφτη (καθαρίστριες), ΤΩΡΑ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ!

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017



Τις τελευταίες βδομάδες το σίριαλ του χτυπήματος των εργασιακών σχέσεων στο Πολυτεχνείο, παίζει το νέο του επεισόδιο. Ήρθε η σειρά των φυλάκων του ΕΜΠ, μετά τις καθαρίστριες, να έρθουν αντιμέτωποι με την ελαστική εργασία. Συγκεκριμένα, βγήκε προκύρηξη από τον ΕΛΚΕ η οποία προβλέπει ότι μόνο οι 23 από τους 29 φύλακες θα ανανεώσουν την σύμβασή τους, η οποία μάλιστα από σύμβαση 1 χρόνου γίνεται τρίμηνη, ενώ οι υπόλοιποι 6 θα απολυθούν. Μετά από κινητοποιήσεις των φυλάκων στην Πρυτανεία, μαζί με μέλη των Φοιτητικών Συλλόγων και των Διοικητικών, η απάντηση για ακόμη μια φορά ήταν γεμάτη υπεκφυγές: «δεν φταίμε εμείς, φταίει το Υπουργείο».

Με δικαιολογία την υποχρηματοδότηση, στην ουσία η Πρυτανεία παίρνει θέση απ’ τη μια υπέρ της ύπαρξης φτηνού εργατικού δυναμικού με μαζικές απολύσεις, μειώσεις μισθών, συμβάσεις ελαστικής εργασίας, δημιουργώντας έτσι ένα κλίμα εργασιακού μεσαίωνα με τους εργαζόμενους να στερούνται βασικά εργασιακά διακαιώματα και να δουλεύουν συνεχώς  υπό τον φόβο της ανεργίας. Τους εργαζόμενους φύλακες που βρίσκονται στο Πολυτεχνείο για να προστατεύουν εμάς τους φοιτητές, και που κανένα κανάλι δεν τόλμησε να δείξει τα προβλήματα τους, αλλά προτίμησαν την διαρκή τρομολογνία για την εγκληματικότητα στα Πανεπιστήμια. Έτσι η πρυτανεία, αξιοποιώντας τον φόβο αλλά και την πολιτική της Κυβέρνησης για «αυτοχρηματοδότηση των ιδρυμάτων» προωθεί από την άλλη το ρόλο της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» -που μπορεί να φτάσει μέχρι και σε παρέμβασή της στην διαμόρφωση των σπουδών μας με βάση τα συμφέροντά της - αφήνοντας χώρο για ανάληψη της φύλαξης των Πανεπιστημίων από εταιρίες
security.
Τι σημαίνει όμως η ύπαρξη security στον χώρο του Πανεπιστημίου;
Καταρχάς, όπως και στην περίπτωση της σίτισης (Γευσήνους) και της καθαριότητας (ISS), οι εργολαβίες βρίσκουν την ευκαιρία να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους πατώντας στις πλάτες των εργαζομένων. Ταυτόχρονα η ιδιωτική φύλαξη είναι ένας τρόπος κατάργησης του Πανεπιστημιακού ασύλου, αποκόπτοντας την Πανεπιστημιακή κοινότητα από την υπόλοιπη κοινωνία και αποστειρώνοντάς την από κάθε δυνατότητα πολιτικοποίησης, ύπαρξης αγώνων, εμποδίζοντας στην πραγματικότητα την ίδια τη λειτουργία των Φοιτητικών Συλλόγων.
Έχουμε συμφέρον να βρισκόμαστε στο πλάι των φυλάκων όπως και κάθε εργαζόμενου στο Πολυτεχνείο! Τα σχέδια για την διάλυση του Πολυτεχνείου και το χάρισμα τους στους ιδιώτες δεν πρέπει να περάσουν.
Τέτοιες καταστάσεις δεν αποτελούν περιστασιακό φαινόμενο, γίνονται στα πλαίσια της εργασιακής και εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης και δεν θα σταματήσουν αν δεν διαλέξουμε άμεσα πλευρά. Την ίδια στιγμή που κάνουν κουρέλι τις συμβάσεις των φυλάκων στο πολυτεχνείο, πετάνε χιλιάδες συμβασιούχους έξω από τους δήμους, ετοιμάζουν για εμάς αύριο 2-μηνες και 5-μηνες δουλειές στον τεχνικό κλάδο για να μας κάνουν αναλώσιμους σαν τους υπολογιστές. 

Σήμερα να απαντήσουμε: Μόνιμη και σταθερή δουλεία! Έξω οι επιχειρήσεις και τα κέρδη τους από τις σχολές μας!

Είναι αναγκαίο ως φοιτητές και μελλοντικοί εργαζόμενοι να βρεθούμε στο πλάι των φυλάκων του ΕΜΠ διεκδικώντας:


  • ·        Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα
  • ·        Κανένας εργαζόμενος να μην πεταχτεί στο δρόμο
  • ·        Πρόσληψη των εργαζομένων από το Πανεπιστήμιο, χωρίς διαμεσολάβηση ιδιωτών
  • ·        Καμία εργολαβία να μην έχει θέση στα Πανεπιστήμια, δεν θα γίνουμε μια από τις επενδύσεις τους
  • ·        Καμία σκέψη για security (πανεπιστημιακή αστυνομία) στις σχολές

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΕΑΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 

a

a

ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


ATTACK: Πρωτοβουλία ανέργων/επισφαλώς εργαζομένων!

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών: εργαζόμενοι/άνεργοι μηχανικοί