ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΑΑΚ ΕΜΠ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010

Για τα γεγονότα της Δευτέρας 31/5/2010, ημέρα διεξαγωγής των πρυτανικών εκλογών στο ΕΜΠ έχουμε να αναφέρουμε τα παρακάτω σημεία:

1.Η πολύ μικρή προσέλευση των φοιτητών μαρτυρά ότι οι πρυτανικές εκλογές είναι ευρύτερα απονομιμοποιημένες και απαξιωμένες. Άλλωστε αυτό έχει αποδειχτεί τα τελευταία 2 χρόνια όπου σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης διοικήσεων σχολών στο ΕΜΠ η «καθολική» συμμετοχή των φοιτητών ήταν μηδενική. Οι πλειοψηφία των φοιτητών στο πολυτεχνείο έχει επιλέξει τον δρόμο των μαζικών πολιτικών διαδικασιών και δεν ενέδωσε τους εκβιασμούς, τα ρουσφέτια και τις λαμογιές των μεγαλοκαθηγητάδων και των καθεστωτικών παρατάξεων . Οι μόνοι που έκαναν φανερή την παρουσία τους είναι οι κομματικοί στρατοί της ΠΑΣΠ και ΔΑΠ δείχνοντας πόσο ενδιαφέρονται για την βαθύτερη διαπλοκή των φοιτητών με το καθηγητικό κατεστημένο και την πρυτανεία. Συγκεκριμένα, η επιλογή της ΠΑΣΠ να προπηλακίσει τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων και σχημάτων της ΕΑΑΚ που περιφρουρούσαν την διαδικασία, σύμφωνα με τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων, και με τσαμπουκά να προσπαθήσει να ψηφίσει τον «Κυβερνητικό» Πρύτανη όχι μόνο κινείται ενάντια στις συλλογικές αποφάσεις (που δεσμεύουν όλους) και είναι τουλάχιστον αντιδημοκρατική, αλλά φανερώνει και συγκεκριμένες σκοπιμότητες για την στήριξη ενός υποψηφίου. Είναι σαφές ότι η συγκεκριμένη τραμπούκικη στάση της ΠΑΣΠ δεν είναι ξέχωρη από το πολιτικό σχέδιο που υλοποιεί όλο το τελευταίο διάστημα επιχειρώντας να μπει σε έναν ρόλο εγγυητή του περάσματος της αναδιάρθρωσης εντός του ελληνικού πανεπιστημίου. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, πως ο τρόπος διεξαγωγής των πρυτανικών εκλογών είναι πτυχή του νόμου Πλαίσιο, που το εκπαιδευτικό κίνημα έχει καταδικάσει με τον πιο σφοδρό τρόπο. Κι εδώ η κυβερνητική παράταξη της ΠΑΣΠ έσπευσε, με μεγαλύτερο ζήλο ακόμα και από την ΔΑΠ, να τον νομιμοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο!

2. Ούτε Μιμίκου – Ούτε Σιμόπουλος. Το φοιτητικό κίνημα δεν θα στηρίξει κανέναν πρύτανη! Σε καμία περίπτωση δεν θα νομιμοποιήσουμε τον διαχειριστή της πολιτικής της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, της ΕΕ και του ΔΝΤ, της υποχρηματοδότησης και της καταστολής του κινήματος, μέσα στο Πολυτεχνείο, πόσο μάλλον σε αυτή την περίοδο. Μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για τις δυνάμεις της εργασίας καθώς αναιρούνται κατακτήσεις και δικαιώματα ενός αιώνα αλλά και για την νεολαία καθώς προδιαγράφεται ένα πολύ χειρότερο μέλλον. Όμως σε αυτή την κρίσιμη περίοδο η νεολαία έχει διαλέξει πλευρά και έχει αποδείξει με τις δυναμικές κινητοποιήσεις της, ότι δεν συναινεί σε αυτά που της ετοιμάζουν. Γι αυτό είναι επιτακτικό για τις αντιδραστικές δυνάμεις (ΔΑΠ-ΠΑΣΠ) μέσα στο πανεπιστήμιο να δώσουν διαπιστευτήρια στην μελλοντική διοίκηση του ιδρύματος ότι αυτές οι αντιδράσεις θα είναι όσο το δυνατόν πιο περιορισμένες το επόμενο διάστημα. Είναι κομβικό για αυτούς να διαμορφωθεί ένα κλίμα συναίνεσης έτσι ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο της κυβέρνησης και την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση διαλύοντας κάθε έννοια εργασιακής προοπτικής και συλλογικής κατοχύρωσης για τους μελλοντικούς αποφοίτους.

Απέναντι σε όλα αυτά καλούμε όλους τους φοιτητές να απέχουν από την διαδικασία ανάδειξης πρυτανικού σχήματος. Να μην μπουν στο δίλημμα να διαλέξουν ποιος θα εφαρμόσει καλύτερα την αντιδραστική και αντιλαϊκή πολιτική, αλλά να απαντήσουν το ερώτημα για το πώς το επόμενο διάστημα μέσα από την ΚΑΘΟΛΙΚΗ συμμετοχή στις συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ανατροπή της επίθεσης σε εκπαίδευση και εργασία.


Ε.Α.Α.Κ. ΕΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 

a

a

ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


ATTACK: Πρωτοβουλία ανέργων/επισφαλώς εργαζομένων!

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών: εργαζόμενοι/άνεργοι μηχανικοί