ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011


Βρισκόμαστε εν μέσω εξεταστικής , το κλίμα της κανονικότητας που επίτασσε το πλαίσιο της τελευταίας συνέλευσης έχει πλέον ‘‘εδραιωθεί’’, ενώ παράλληλα η κοινωνία βράζει αναμένοντας τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις. Το Υπουργείο Παιδείας δεν χάνει χρόνο και καθημερινά επιταχύνει την εφαρμογή του Νόμου-Πλαισίου στις σχολές. Το ίδιο και ο Πρόεδρός μας , ο οποίος έχει δηλώσει ότι ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ το Νόμο-Πλαίσιο ένα μήνα πριν, παίρνωντας αυθαίρετα πρωτοβουλίες χωρίς να υπολογίζει στο ελάχιστο τις ανάγκες των φοιτητών.
 Πιο συγκεκριμένα ανακοίνωσε μαθήματα που θα εξετάζονται ταυτόχρονα , μαθήματα που θα εξετάζονται κανονικά σε μέρες απεργίας των μέσων, μαθήματα που θα εξετάζονται κανονικά σε μέρα Γενικής Απεργίας.! Ανεξάρτητα από τα οικονομικά προβλήματα του καθενός, η Διοίκηση καλεί μόνο τους φοιτητές που έχουν δικό τους μέσο μεταφοράς να προσέλθουν. Με το επιχείρημα ότι μετά τις 23/10 δεν μπορεί να εξεταστεί κανένα μάθημα δηλώνει ανοιχτά ότι η εφαρμογή του Νόμου αρχίζει, κάτι που είναι τόσο θέληση του Προέδρου όσο και καθηγητών που συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση.
Την ίδια στάση ακολούθησαν και οι καθεστωτικές παρατάξεις(ΔΑΠ/ΠΑΣΠ) στη σχολή , κάτι που φάνηκε στο ΔΣ της Τρίτης 11/10. Ως σχήμα απαιτήσαμε τη μη διεξαγωγή μαθημάτων που εξετάζονται ταυτόχρονα και τη μη διεξαγωγή εξετάσεων τις μέρες των απεργιών, καλέσαμε σε Παράσταση Διαμαρτυρίας την Τετάρτη 12/10 στο γραφείο του Προέδρου, διεκδικήσαμε να καλεστεί άμμεσα Τμήμα καθηγητών για να τοποθετηθεί ο Πρόεδρος για τις αυθαιρεσίες του δημόσια. Η ΔΑΠ για ακόμη μια φορά απέδειξε πόσο συνεπής είναι στη σχέση της με τον Πρόεδρο, σαμποτάροντας κάθε προσπάθεια του συλλόγου να εναντιωθεί στην καθηγητική αυθαιρεσία. Από την άλλη, η ΠΑΣΠ συνεπής επίσης στον κυβερνητικό της ρόλο υπερψήφισε το ψήφισμα για να μην εμφανιστεί την επομένη στην παράσταση διαμαρτυρίας. Τέλος, η ΠΚΣ επέλεξε τον μοναχικό της δρόμο και έκανε μόνη της παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο, άλλη μέρα και ώρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Πρόεδρος δεν θα έκανε κάτι τόσο αυθαίρετα αν δεν είχε τις καθεστωτικές παρατάξεις να του εγγυώνται για την ομαλότητα στη σχολή. Μερίδα ευθύνης έχει και το Ανεξάρτητο Πλαίσιο που υπερψηφίστηκε στην τελευταία συνέλευση αφού δήλωνε πιστή υποταγή σε όποια απόφαση του Προέδρου.
Η γελοιότητα βέβαια δεν τελειώνει εδώ, η νέα πρόταση της ΔΑΠ για τη λύση των προβλημάτων των φοιτητών σε μέρες απεργιών είναι το…Carpooling(ΔΑΠpulling)!!! Η ΔΑΠ δίνει στη Διοίκηση το ελαφρυντικό στις αντιδημοκρατικές αποφάσεις της με μια επιτροπή από ΔΑΠίτες που θα αναλαμβάνει την μεταφορά φοιτητών από και πρός την Πολυτεχνειούπολη. Βλέπουμε την υπέυθυνη παράταξη να επιστρατεύει τον εκλογικό της μηχανισμό για να μην καρπωθεί τη δυσαρέσκεια όσων δίνουν σε αυτή την ευθύνη για την παρούσα κατάσταση...
Παρ’όλα αυτά η Διοίκηση όσο και αν θέλει να κρυφτεί, στην παράσταση διαμαρτυρίας ο Αντιπρόεδρος της σχολής δήλωσε το ότι αν πολλοί φοιτητές δεν μπορούν να έλθουν στην εξέταση τις συγκεκριμένες μέρες δεν είναι δικό του αλλά δικό τους πρόβλημα! Σε αυτό το δημοκρατικό κλίμα , δηλώσεις όπως ‘‘Οι φοιτητές να κόψουν το λαιμό τους και να έρθουν’’ δεν κάνουν τίποτα παρά να τονίζουν ότι με ανοιχτή σχολή επικρατεί αποκλειστικά η ομαλότητα...Η κουβέντα για την απώλεια της εξεταστικής έχει ανοίξει εδώ και πολύ καιρό και κάθε μέρα καταλαβαίνουμε πόσο στο χέρι της Διοίκησης είναι τελικά κάτι τέτοιο. Απαιτούμε τα μαθήματα που δεν εξετάζονται τις μέρες των απεργιών να εξεταστούν ΚΑΝΟΝΙΚΑ σε ημερομηνία που η πρόσβαση θα είναι εφικτή για όλους!
Τέρμα στον εκφοβισμό και την ποινικοποίηση των αγώνων!!!

Η παρούσα κατάσταση με τις απεργίες έχει επαναληφθεί την Τετάρτη 5/10 με αποτέλεσμα την ελάχιστη συμμετοχή των φοιτητών στην εξεταστική. Το ίδιο θα γίνει και στις 19-20/10 μέρες Πανεργατικής Απεργίας, μέρες αναβρασμού της κοινωνίας. Οι σπασμωδικές τους κινήσεις είναι απλώς ενδείξεις της αγωνίας τους μπροστά στο Υπουργείο. Έτσι θέλει τη Σχολή θέλει ο Πρόεδρος, αυτό το σύλλογο θέλουν οι παρατάξεις που επιτελούν το έργο της κυβέρνησης.  Η απάντησή μας θα δοθεί με τη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 18/9, οι συλλογικοί αγώνες θα νικήσουν! Ο φοιτητές οφείλουν στον ίδιο τους τον εαυτό να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους!


ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΘΟΥΝΕ ΣΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΡΓΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 

a

a

ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


ATTACK: Πρωτοβουλία ανέργων/επισφαλώς εργαζομένων!

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών: εργαζόμενοι/άνεργοι μηχανικοί