Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ!

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011


Μετά το πέρας του πρώτου γύρου κινητοποιήσεων των φοιτητών αλλά και άλλων κομματιών της εκπαιδευτικής κοινότητας ξεκινάει και η φετινή ακαδημαϊκη χρονιά σε μια συγκυρία που τα δεδομένα αλλάζουν μέρα με τη μέρα. Η αλλαγή που βιώνουν οι συνάδελφοι του 1ου έτους με την μετάβαση τους σε μια επόμενη φάση της ζωής τους μετά το σχολείο, συμπίπτει με ένα σύνολο αλλαγών τόσο στην κοινωνία που όλοι μας τις έχουμε βιώσει μέσα από την οικογένεια μας, όσο και στον χώρο της εκπαίδευσης. Ας τα δούμε πιο αναλυτικά....
Στο μέτωπο των εργασιακών, ασφαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων η επίθεση που διεξάγεται εδώ και 2 χρόνια από την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έιναι η πιο σφοδρή και βίαιη από την εποχή της μεταπολίτευσης. Περικοπές μισθών, φοροεπιδρομές και χαράτσια, ακρίβεια, ανεργία και ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Απέναντι σ’αυτό οι εργαζόμενοι και η νεολαία απαντούν με συλλογκούς αγώνες, υιοθετώντας μορφές πάλης όπως καταλήψεις, πορείες, απεργίες αλλά και άλλες πρωτότυπες μορφές αυτενέργειας και αυτοργάνωσης, όπως το κίνημα των πλατειών.
 Ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη και μία τεράστια επίθεση στον χώρο της εκπαίδευσης. Ήδη από την προηγούμενη χρονιά, το Υπουργείο με συνεχείς φήμες που άφηνε να διαρρέουν προσπαθούσε να παραπλανήσει τον ακαδημαϊκό κόσμο σχετικά με την ημερομηνία κατάθεσης και ψήφισης του νέου νόμου-πλαίσιο για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Τελικά, όπως ήταν αναμενόμενο, ο νόμος κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή μέσα στον Αύγουστο(!)… Η χρονική στιγμή, βέβαια, προς έκπληξη και απογοήτευση του Υπουργείου, δεν εμπόδισε το φοιτητικό κόσμο να μπει σε κινηματική τροχιά με 300 καταλήψεις πανελλαδικά να δίνουν τον τόνο!
Από τις 30 Αυγούστου, που πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες συνελεύσεις πανελλαδικά, οι φοιτητές βρέθηκαν μαζικά στα αμφιθέατρα και έδωσαν από την αρχή  στίγμα ανατροπής του νόμου, που έρχεται να κάνει αυτό που επιχειρείται τα τελευταία 30 χρόνια: να «αλλάξει» το πανεπιστήμιο, καταστρέφοντάς το! Ακολούθησαν, επίσης μαζικές, διαδηλώσεις και καταλήψεις που άνοιγαν παρά έκλειναν τις σχολές. Συζητήσεις σχετικά με το νόμο, διαφορετικές απόψεις και εκτιμήσεις, οδήγησαν μέσα από ζωντανές διαδικασίες στη διαμόρφωση ενός κλίματος ενάντια στο νόμο και υπέρ της διαφύλαξης  του ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΔΩΡΕΑΝ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ πανεπιστημίου.
Ομως η μάχη απέναντι σ’αυτό το νόμο δεν είναι μάχη μιας ζαριάς αλλά θα κριθεί μέσα από αγώνες διαρκείας. Συνεχίζουμε, λοιπόν, στις σχολές μας, ενωμένοι, πιο αποφασιστικά και πιο δυναμικά, να αντιστεκόμαστε στο νόμο, σε ένα ανειρήνευτο και ανυπότακτο πανεπιστήμιο! Με καταλήψεις σε υπουργεία, τηλεοπτικούς - ραδιοφωνικούς σταθμούς και άλλες εξώστρεφες δράσεις, μαζί με τους γονείς μας, τα αδέρφια μας, τους φίλους μας, τη νεολαία και ολόκληρη την κοινωνία, αγωνιζόμαστε για την ανατροπή μιας ολόκληρης πολιτικής που υπονομεύει τις ζωές και το μέλλον μας! Σε αυτό το αγωνιστικό πλαίσιο στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την πανεργατική, 48ωρη απεργία στις 19 & 20 Οκτώβρη και συμμετέχουμε στην πορεία την Τετάρτη 19 Οκτώβρη, με προσυγκέντρωση στις 11:00, στο Μουσείο. Ήρθε ο καιρός να φωνάξουμε ακόμα πιο δυνατά πως:
 ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,
             ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ,
                          ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!


ΌΛΟΙ στη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 18/10, στις 12:00, στο ΑΜΦ1,2

Όλοι στις συλλογικές διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος σε συμπόρευση με το εργατικό κίνημα!

Ή θα κερδίσουμε όλοι μαζί ή θα χάσει ο καθένας μόνος του…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 

a

a

ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


ATTACK: Πρωτοβουλία ανέργων/επισφαλώς εργαζομένων!

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών: εργαζόμενοι/άνεργοι μηχανικοί