ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ! ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

 Την Πέμπτη 17/7 πραγματοποιήθηκε στη σχολή μας Συνέλευση Τμήματος, η οποία αποφάσισε να χαθεί η εαρινή εξεταστική και να πραγματοποιηθεί μία επαναληπτική εξεταστική το Σεπτέμβρη διάρκειας 6 εβδομάδων. Τα επιχειρήματα που ακούστηκαν ήταν πάρα πολλά, αλλά δεν έχουν σε καμία περίπτωση στοιχειώδη λογική. Αρχικά ακούστηκε ότι είναι καλύτερο με ακαδημαϊκά κριτήρια και ας μην είναι και ακριβώς σύμφωνο με το νόμο, από καθηγητή που έλεγε πως αν χαθεί άλλη μια μέρα μάθημα χάνεται το εξάμηνο γιατί ο ίδιος νόμος λέει αυστηρά 13 βδομάδες μαθημάτων!!! Ακούστηκε επίσης πως γίνεται για το καλό των φοιτητών, όταν μέσα στην αίθουσα βρισκόντουσαν 40 φοιτητές για να πιέσουν να μη χαθεί η εξεταστική, και το ΔΣ του συλλόγου κατέθεσε ομόφωνα πρόταση για διεξαγωγή εαρινής-επαναληπτικής εξεταστικής (3+4 εβδομάδες) το Σεπτέμβρη!!! Ακόμα κάποιοι υποστήριξαν ότι δεν μπορούμε να βάλουμε τόση δουλειά στη γραμματεία σε τόσο λίγο χρόνο, όταν πριν 2 εβδομάδες έλεγαν ότι το διοικητικό προσωπικό έιναι υπεραρκετό, και αν ανοίξει η σχολή όλα θα γίνουν τέλεια!!! Και τέλος κάποιοι δεν κρύφτηκαν πίσω από αστείες δικαιολογίες και είπαν τον πραγματικό λόγο που θέλουν να μας κόψουν μία εξεταστική: «για να πάρουν ένα μάθημα όσοι νομίζουν πως θα κλείνει η σχολή και δεν θα υπάρχουν συνέπειες» και «δεν θέλω μέσα σε 1 μήνα να βάλω 2 φορές θέματα». Πολύ απλά και καθαρά δηλαδή: εκδίκηση προς τους φοιτητές και εκφοβισμός πως όποτε σπάει η ομαλότητα θα μας τιμωρούνε και δεν θα κάνουν καμία θυσία για να μας διευκολύνουν (όπου «θυσία» είναι τα μπάνια και οι διακοπές τους).
Εδώ όμως αντιστοιχούν και συγκεκριμένες ευθύνες και σε μία ‘’υπεύθυνη’’ και ‘’φερέγγυα’’ δύναμη τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που τόσο νοιάζεται για το καλό και το συμφέρον του φοιτητή, που το μόνο που έκανε ήταν απλά να καταθέσει μια πρόταση στη γραμματεία και στο ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου (η οποία ομόφωνα στηρίχθηκε), χωρίς να έχει τη διάθεση να την υπερασπιστεί έμπρακτα. Η τοποθέτηση της στη συνεδρίαση του ΔΣ σήμερα 18/7 για τον ορισμό γενικής συνέλευσης για το ζήτημα της εξεταστικής ήταν ότι «τώρα ψηφίστηκε και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι» και «η συνέλευση δεν έχει νόημα, ας αποφασίσει το ΔΣ και να το καταθέσουμε στον Γκόλια». Ακριβώς δηλαδή ότι κάναμε και πριν το τελευταίο τμήμα και είδαμε τι έγινε!!!! Απλά για τα μάτια του κόσμου, να πούμε ότι προσπαθήσαμε!!!
Όμως η ίδια η πραγματικότητα διαψεύδει την τοποθέτηση των συναδέλφων της ΔΑΠ: πριν μία εβδομάδα στη σχολή των Ηλεκτρολόγων οι καθηγητές αποφάσισαν να χαθεί η εαρινή εξεταστική, ακριβώς όπως σε εμάς. Τι ακολούθησε??? Μαζική ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των φοιτητών και παράσταση διαμαρτυρίας στο επόμενο τμήμα καθηγητών που ακύρωσε την προηγούμενη απόφαση και τελικά θα κάνουν και την εαρινή τους εξεταστική!!!
Οι καθηγητές έδειξαν ξεκάθαρα τις προθέσεις τους. Τώρα εμείς καλούμαστε να απαντήσουμε:
Θα παραμείνουμε αδρανείς και θα επιτρέψουμε να παίζουν με τις ζωές και τις σπουδές μας, ή ενωτικά και αποφασιστικά θα διεκδικήσουμε αυτά που μας αντιστοιχούν???
Θα ανεχτούμε κάποιοι να μας κόβουν δικαιώματα «για το καλό μας»??? θα αφήσουμε κάποιους βολεμένους που πληρώνονται για να βγάλουν θέματα εξετάσεων να μας λένε «βαριέμαι»??? θα σκύψουμε το κεφάλι και θα διαβάσουμε από τώρα ή θα φέρουμε τα πάνω κάτω για να υπερασπιστούμε το συμφέρον μας???

Κόντρα, λοιπόν, στην αυταρχική και αυθαίρετη απόφαση των καθηγητών για χάσιμο της εαρινής εξεταστικής, αλλά και στην προσπάθεια της ΔΑΠ να μείνει ο σύλλογος και οι φοιτητές αδρανείς, καλούμε σε Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 21/7, ώστε την Τρίτη 22/7 στο τμήμα καθηγητών που έχει οριστεί να κερδίσουμε την εξεταστική που δικαιούμαστε, αλλά και να συζητήσουμε οποιοδήποτε άλλο θέμα προκύπτει.

2 σχόλια

  1. Γεια σας.
    Εχω στειλει εδω και αρκετο καιρο ιμειλ στην ανταρσια.
    Ακρως ακρως σημαντικα.

    Δεν ξερω αν εχετε ενημερωθει.
    Εγω τα εστειλα για ολους σας.
    Νομιζα οτι εχει ενημερωθει ολη σχεδον η αριστερα αλλα μαλλον δεν εχουν διοχετευτει παντου.
    Σημερα μιλουσε με εαακιτη και μου ειπε οτι δεν ξερει τιποτα.


    Γενικα παντως δεν εχει ακουστει το θεμα του γηπεδου απο αυτην την σκοπια ενω ειναι σοκαριστικο.
    Δειτε τα μειλ σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δειτε τα μειλ σας,σας εστειλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

a

a

ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


ATTACK: Πρωτοβουλία ανέργων/επισφαλώς εργαζομένων!

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών: εργαζόμενοι/άνεργοι μηχανικοί