11+1 Λόγοι για να ψηφίσεις Ανέξαρτητη Αριστερή Παρέμβαση-εαακ

Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015

Βρεθήκαμε μαζί στον αγώνα όλη την τελευταία χρονιά αλλά και κάθε χρόνο σε μια σειρά κινητοποιήσεων. Δώσαμε αγώνες μαχητικούς, το βάλαμε δύσκολα κάτω, αποδείξαμε κόντρα στον καιρό ότι οι αγώνες των φοιτητών και των εργαζομένων μπορούν και νικάν στο σήμερα. Έτσι βρεθήκαμε και φέτος στον αγώνα απέναντι στην αυταρχική καταστολή του κράτους και των εγκάθετων Φορτσάκηδων στην Νομική και στο Πολυτεχνείο, με μαζικές διαδηλώσεις και καταλήψεις σε όλη την Ελλάδα. Έτσι παλέψαμε κατά των διαγραφών, της εισαγωγής πιστωτικών μονάδων, για να έχει σίτιση και στέγαση κάθε φοιτητής. Με τον ίδιο τρόπο δώσαμε πολλούς αγώνες σε χώρους εργασίας, εκεί όπου ζεί και εργάζεται η πληττόμενη νεολαία. 

Οι αγώνες μας στις αντίξοες αυτές συνθήκες μπόρεσαν και δώσαν καρπούς, κάνοντας στην άκρη τις σκέψεις του "τίποτα δεν αλλάζει", "ο αντίπαλος είναι πανίσχυρος", "οι σύλλογικοί αγώνες είναι αδύναμοι/πεθαίνουν", που όλοι έχουμε κάνει.
Αυτοί οι αγώνες που δώσαμε μαζί θέλουμε να καταγραφούν και στις φοιτητικές εκλογές, την Τετάρτη 13 Μαϊου. 

Με την ψήφο στην Ανεξάρτητη Αριστερή Παρέμβαση-εαακ, η φωνή του καθενός μας, όλοι αυτοί οι αγώνες που δώσαμε, μπορούν να γίνουν χείμαρρος, που θα ενισχύσει την πάλη για τις ανάγκες μας, την φωνή του συλλόγων για την επόμενη κιόλας μέρα.
Με την ψήφο στην Ανεξάρτητη Αριστερή Παρέμβαση-εαακ, την πολιτική δύναμη που βρισκόταν στην πρώτη γραμμή των αγώνων, ενισχύουμε την πάλη για:

-Δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο. Για σπουδές με αξιοπρέπεια για όλους/ες, χωρίς ταξικούς φραγμούς. 

-Κατάργηση του νόμου διαμαντοπούλου και όλης της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης. Η δική μας πάλη που διώχνει τα αντιδραστικά συμβούλια ιδρύματος, που καταργεί το μέτρο των διαγραφών, να συγκρουστεί συνολικά με τον νόμο-πλαίσιο! Να μην αφήσουμε να περάσει η είσοδος πιστωτικών μονάδων στην σχολή μας, να σπουδάζουμε με ανθρώπινους ρυθμούς.

-Σίτιση, στέγαση, συγγράμματα, αναλώσιμα, δωρεάν για όλους τους φοιτητές! Να μην περάσει το κόστος φοίτησης στις πλάτες μας.

-Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα πανεπιστήμια! Απέναντι στο ξεπούλημα της περιουσίας και της έρευνας στις επιχειρήσεις, στο άδειασμα των αποθεματικών, στην υποχρηματοδότηση.


-Κατοχύρωση του ασύλου από φοιτητές και εργαζόμενους. Έξω οι μπάτσοι από τα πανεπιστήμια, καμία σκέψη για ιδιωτικά σεκιούριτι!

-Ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Ένα πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο. Ενιαίο και αδίασπαστο πτυχίο.

-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Ενάντια στην ανεργία που μαστίζει τη νεολαία, τα 5μηνα προγράμματα της επισφάλειας. Η επαναπρόσληψη των διοικητικών υπαλλήλων είναι νίκη του αγώνα μας, να επιστρέψουν όλοι στις θέσεις τους! Οι αγώνες μας στο Γκαζοχώρι, στη ΜΙΓΚΑΤΟ, στην ΠΑΝΘΕΟΝ και αλλού μπορέσαν και νίκησαν, οι συνάδελφοι πληρώθηκαν/επαναπροσλήφθηκαν!

-Εργασιακά δικαιώματα για τους εργαζόμενους μηχανικούς. Βάζουμε τέλος στις ακραίες ασφαλιστικές εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ, στη δουλειά με μπλοκάκι, στην “επιστημονική” μετανάστευση.

-Να τσακίσουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον θρέφει! Να τσακιστεί από το λαϊκό κίνημα η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, να μπουν φυλακή οι φασίστες δολοφόνοι. Καταδικάζουμε/αποκλείουμε φασιστικές λογικές από το σύλλογο.


-Όλη η εξουσία στις Γενικές Συνελεύσεις! Ενισχύουμε τις συλλογικές διαδικασίες, τα όργανα του συλλόγου με μαζική πολιτική συμμετοχή. Ο σύλλογος μας μπορεί και πρέπει να πέρνει θέση από το πιο άμεσο ζήτημα που τον αφορά, μέχρι και σημαντικά πολιτικά ζητήματα της εποχής μας. Οι Γενικές Συνελεύσεις αποτελούν ανώτερο όργανο του συλλόγου, κάθε αντιπρόσωπος να είναι εκλεγμένος από αυτές και να λογοδοτεί σε αυτές.


-Να δώσουμε τέλος στην αναμονή! Με μαζικούς ανυποχώρητους αγώνες που μπορούν να νικάν εδώ και τώρα!  Όπως αυτοί που έδωσε η ΕΑΑΚ τον τελευταίο χρόνο αλλά και πάντα ως τη μόνη πρωτοπόρα δύναμη που βρισκόταν διαρκώς στο δρόμο. Ενάντια στην απάθεια και στην ενσωμάτωση που καλλιεργούν οι υπόλοιπες αριστερές παρατάξεις, να βγούμε στο δρόμο, να παλέψουμε ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια,  να έρθουμε σε ρήξη με τις επιταγές Κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ!

-Να σπάσει η αυτοδυναμία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
Να μην κάνει κουμάντο στη σχολή μας η παράταξη των μνημονίων, που προωθεί της εισόδου των επιχειρήσεων, το ξεπούλημα στους ιδιώτες, της διάλυσης κάθε παροχής για τον φτωχό φοιτητή, που κρατάει θέση για φασίστες στα ψηφοδέλτια της.
Να εξαφανιστεί ο τσιφλικάς του συλλόγου, που σαμποτάρει κάθε προσπάθεια Γενικής Συνέλευσης, ελέγχει πραξικοπηματικά το ΔΣ, ζει και βασιλεύει πάνω στο τσάτσωμα, το ρουφιανιλίκι, το ρουσφέτι, τις πελατειακές σχέσεις!

ΣΤΙΣ 13 ΜΑΗ  ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΕΑΑΚΜε την αντικαπιταλιστική αριστερά που τολμά να αγωνίζεται, που μπορεί να νικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 

a

a

ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


ATTACK: Πρωτοβουλία ανέργων/επισφαλώς εργαζομένων!

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών: εργαζόμενοι/άνεργοι μηχανικοί