Σχετικά με τα κομμένα συγράμματα (στην Οικοδομική και αλλού)…

Τρίτη, 19 Μαΐου 2015

Η σημαντική μείωση της χρηματοδότησης για την παιδεία τα τελευταία χρόνια και η συνέχιση της πολιτικής αυτής από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαφαίνεται σε μια σειρά φοιτητικών παροχών με τα ιδρύματα να αιμορραγούν. Από το Ρέθυμνο μέχρι την Ξάνθη και από το ΕΚΠΑ μέχρι το ΕΜΠ οι απαράδεκτες κτηριακές υποδομές, η αύξηση του κόστους για τη σίτιση και οι σχολές χωρίς καθαρίστριες αποδεικνύουν την κατάσταση αυτή. Έτσι η λογική των ψιχούλων για την υγεία, την παιδεία και τις κοινωνικές παροχές προβάλλεται ως κανόνας απο την εκάστοτε κυβέρνηση και δεδομένου οτι "λεφτά δεν υπάρχουν" γι'αυτές παρά μόνο για την εξυπηρέτηση του χρέους και την αποπληρωμή του χρέους(που δε δημιούργησε κανένας από εμάς)

Στα πλαίσια αυτά στη σχολή-αφού έχουμε βαρεθεί να ακούμε ότι δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για φωτοτυπίες -επαναλαμβάνεται και φέτος η ίδια ιστορία με τα βιβλία της οικοδομικής. Συγκεκριμένα η κατάσταση έχει ως εξής: Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του εύδοξου αναγκάζει τους φοιτητές να επιλέξουν ανάμεσα στο σύγγραμμα του Neufert και σε αυτό του κ.Τζουβαδάκη. Όπως όλοι όμως γνωρίζουν και τα δύο συγγράμματα είναι απαραίτητα για το μάθημα και την εξέτασή του. Η κατάσταση αυτή επαναλαμβάνεται τα τελευταία τρία χρόνια και αν συνυπολογίσει κανείς και το γεγονός ότι το πρώτο έτος δεν έλαβε ποτέ τα σχεδιαστικά του υλικά το κόστος στις πλάτες των φοιτητών μεγαλώνει συνεχώς και τα εμπόδια για τους οικονομικά ασθενέστερους γιγαντώνονται σε μια κατεύθυνση όξυνσης των ταξικών φραγμών και στην παιδεία.

Τις προηγούμενες χρονιές μέσω κινητοποιήσεων και παραστάσεων διαμαρτυρίας του φοιτητικού συλλόγου διασφαλίστηκε η παροχή και των δύο συγγραμμάτων και δόθηκε προσωρινή λύση. Ωστόσο βλέπουμε πλάι στα υπόλοιπα αποτελέσματα της υποχρηματοδότησης να διαιωνίζεται και το πρόβλημα των κομμένων συγγραμμάτων. Η απάντηση από πλευράς μας πρέπει να είναι ξεκάθαρη και οι μόνες λύσεις που θα δίνονται να είναι βάσει των αναγκών μας και όχι υποδεέστερες αυτών. Mόνο μέσα από συλλογικούς και ανυποχώρητους αγώνες μπορούμε εν τέλει να εξασφαλίσουμε καλύτερους υλικοτεχνικούς όρους σπουδών χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουμε από τη τσέπη μας.
Με όχημα το φοιτητικό σύλλογο πρέπει να απαντήσουμε και να μην κάνουμε βήμα πίσω όσον αφορά και το ζήτημα των συγγραμμάτων αφού δεν είναι μια καινούρια κατάσταση αλλά η συνέχεια της υποβάθμισης της εκπαίδευσης και του ξεπουλήματος του πανεπιστημίου. Το πρόσφατο παρελθόν εξάλου αποδεικνύει ότι οι αγώνες μπορεί να νικάνε και στο σήμερα, καθώς τα προηγούμενα χρόνια με κινητοποιήσεις στο Θωμαίδιο, με συνελέυσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας , μπορέσαμε να πάρουμε δωρεάν τα συγγράματα. Μόνο έτσι εξασφαλίζουμε σπουδές με αξιοπρέπεια. 

Σε αυτή τη βάση καλούμε και σε παράσταση διαμαρτυρίας στο τμήμα καθηγητών την Τρίτη στις 13:00 και στο γραφείο του κοσμήτορα την Τετάρτη αφού μέσα από την υιοθέτηση τέτοιων μορφών πάλης έχουμε καταφέρει και στο παρελθόν να κατοχυρώσουμε μια σειρά παροχών και να πετύχουμε νίκες!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 

a

a

ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


ATTACK: Πρωτοβουλία ανέργων/επισφαλώς εργαζομένων!

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών: εργαζόμενοι/άνεργοι μηχανικοί