Κάλεσμα σε Γ.Σ την Τετάρτη 8/3 στις 14.30

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Μετά την τελευταία απόπειρα για γενική συνέλευση, ο σύλλογος μας έρχεται απέναντι σε νέα διλήμματα. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο αγώνας των καθαριστριών που εδώ και εβδομάδες απεργούν, ή θα είναι ανυποχώρητος ή δεν θα καταλήξει στην ήττα. Η εργολαβική ISS, μία πολυεθνική με τεράστια κέρδη, πλέον τις απειλεί με απολύσεις! Πλάι στην εργοδοσία βρίσκεται η σύγκλητος του ΕΜΠ, με μπροστάρη τον πρύτανη Γκόλια που με περίσσιο θράσος εδώ και καιρό δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις στις καθαρίστριες ότι θα τις στηρίξουν. Είναι σημαντικό να πούμε ότι ακόμα και τώρα οι καθαρίστριες δεν υποχωρούν, δεν τρομοκρατούνται και συνεχίζουν χωρίς δισταγμό την απεργία τους μέχρι την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Η συνέλευση μας και οι αγωνιστικές αποφάσεις είναι ο δικός τρόπος για να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση και να πιέσουμε αρχικά την διοίκηση του ιδρύματος και φυσικά την εργοδοσία να κάνει πίσω. Είναι πλέον πιο αναγκαίο από ποτέ να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να στηρίξουμε τον δίκαιο αγώνα των καθαριστριών που η εργοδοσία και ο πρύτανης κοροϊδεύουν.

Μέσα σε όλα αυτά, πρέπει κι εμείς, ως σύλλογος να δώσουμε την δική μας μάχη για αυτά που μας ετοιμάζουν για το εργασιακό μας μέλλον. Η συζήτηση του συλλόγου γύρω από το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών που πολύ ζωντανά διεξήχθη σε δύο συνελεύσεις πρέπει να συνεχιστεί. Το νέο πρόγραμμα σπουδών, όπως και κάθε αλλαγή που θέλει να ευθυγραμμίζεται με την παρούσα κατάσταση της αγοράς εργασίας είναι επόμενο να είναι απαράδεχτη και ο σύλλογος οφείλει να την αντιπαλεύει. Δεν είναι μία διαφωνία για το πόσα μαθήματα έχει η σχολή, πόσα μαθηματικά και πόσες μηχανικές, αλλά μία συνολικότερη μάχη για τις σπουδές που μας αξίζουν γιατί θα μας δίνουν προοπτική και θα ικανοποιούν τις πραγματικές ανάγκες μας, μέχρι την αξιοπρεπή εργασία σε αντίθεση με τις συνθήκες σκλαβιάς που είτε ήδη υπάρχουν, είτε με μεγάλη συνέπεια η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει.


Ο αντιδημοκρατικός τρόπος με τον οποίο η διοίκηση της σχολής συνεχίζει τις διεργασίες πάνω σε ένα προσχέδιο που ο σύλλογος έχει απορρίψει, είναι απαράδεχτος. Δεν θα επιτρέψουμε καμία αλλαγή σε κατεύθυνση εξειδίκευσης, καμία εισαγωγή ECTS, θέλουμε ενιαίο και αδιάσπαστο πτυχίο με όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα σε αυτό! Τα παραπάνω δεν είναι μόνο διεκδικήσεις και αποφάσεις της ΓΣ μας, αλλά και κεκτημένες θέσεις του φοιτητικού κινήματος εδώ και χρόνια. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η συνέλευση καθηγητών που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7/3 να μην επικυρώσει αυτό το πρόγραμμα σπουδών. Δεν τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη. Ακόμα και οι επιτροπές που υποκριτικά έλεγαν ότι θα συνεδριάσουν μαζί με φοιτητές για να καθορίσουν τις ύλες των μαθημάτων, δεν έγιναν ποτέ. Οι ύλες των μαθημάτων αποφασίστηκαν πίσω από κλειστές πόρτες και περιμένουν απλά να το δεχτούμε. Επομένως, είναι προφανές ότι στη διαδικασία διαμόρφωσης αυτού του ΠΣ οι φοιτητές δεν ενεπλάκησαν ούτε στο ελάχιστο και έτσι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μπλοκάρουμε την εφαρμογή του. Αυτό δεν θα γίνει ούτε με προσευχές ούτε με παρακάλια, αλλά με τα επιθετικά μέσα πάλης με τα οποία εδώ και χρόνια οι φοιτητές έχουν δει ότι μπορούν να νικήσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 

a

a

ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


ATTACK: Πρωτοβουλία ανέργων/επισφαλώς εργαζομένων!

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών: εργαζόμενοι/άνεργοι μηχανικοί