ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Στο ΔΣ που πραγματοποιήθηκε στις 17/2/10 με θέμα τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης, ενόψει της απεργίας της 24ης Φλεβάρη υπήρξαν πολλές και διάφορες τοποθετήσεις από τις πολιτικές δυνάμεις.

Η ΠΑΣΠ σε ένα μεγάλο παιχνίδι εντυπώσεων και προσπαθώντας να μας πείσει για το «αριστερό» της προφίλ έκανε μια τοποθέτηση καταδίκης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ξεχνώντας την αναγκαία αυτοκριτική, αφού το ΠΑΣΟΚ είναι ο κομματικός της φορέας και φέρουν και οι ίδιοι μερίδιο ευθύνης. Είναι αυτή που στηρίζουν την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που εφαρμόζει πλήρως το πρόγραμμα σταθερότητας, που αποφάσισε τη μείωση των μισθών, που θεσμοθετεί την αύξηση έμμεσων φόρων (τσιγάρα, ποτά κλπ) και που εναρμονίζεται πλήρως με τις επιταγές της ΕΕ και μας ετοιμάζει ένα δυσοίωνο μέλλον.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ όντας πιστή στη νεοφιλελεύθερη πολιτική και φτάνοντας στο σημείο ο εκπρόσωπος της να μας πει ότι είναι σύμφωνος με τις απολύσεις δεν έκανε την έκπληξη και δε συμφώνησε στη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης. Λέγοντας ότι πρέπει να δώσουμε χρόνο στην κυβέρνηση και στο σύλλογο, εμπόδισα τη διεξαγωγή της κουβέντας στο εσωτερικό του. Έδειξε για άλλη μια φορά ότι αυτό που τη νοιάζει είναι να πληρώσουν τα βάρη της κρίσης, αυτοί που ουδεμία σχέση έχουν με τη δημιουργία της, δηλαδή οι εργαζόμενοι, «βγάζοντας λάδι» τόσο την προηγούμενη, όσο και την σημερινή κυβέρνηση. Έδειξε για άλλη μια φορά την απαξίωσή της ως προς το σύλλογο και τις δομές του, αφαιρώντας του το δικαίωμα να αποφασίσει ο ίδιος για τον εαυτό του.

Η ΠΚΣ ήταν για άλλη μια φορά η έκπληξη, αφού πάλι δεν υπέγραψε για τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης. Στην αρχή μας κατηγόρησε για απεργοσπασία, λέγοντας ότι θυμηθήκαμε αργά τους εργαζόμενους, ξέχασε βέβαια να αναφέρει ότι εμείς συμμετείχαμε σε μια μεγάλη κινητοποίηση για τον προϋπολογισμό στις 10/2, την ίδια στιγμή που το ΠΑΜΕ έκανε συλλαλητήριο express στο Σύνταγμα, διάρκειας μίας ώρας, χωρίς καν να περπατήσει στους δρόμους της Αθήνας. Απέδειξε για άλλη μια φορά περίτρανα ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η ενίσχυση του κομματικού της φορέα, αρνούμενη να καταλάβει ότι οι αγώνες μπορούν να νικούν. Έβαλε κόλλημα για το πολιτικό περιεχόμενο του ΔΣ, ξεχνώντας ότι πολιτική τοποθέτηση επί του θέματος είναι αρμόδια να πάρει η Γενική Συνέλευση και όχι το ΔΣ που καλεί σε αυτήν.

Από την πλευρά μας καλούμε σε συλλογή υπογραφών για τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης την Τρίτη 23/2, κόντρα στις κομματικές γραμμές των καθεστωτικών δυνάμεων και τις προφάσεις της καθεστωτικής αριστεράς.

Θεωρούμε ότι ο Φοιτητικός Σύλλογος πρέπει να πάρει αγωνιστική απόφαση, να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων, αναλογιζόμενοι όλοι και όλες την αυριανή μας θέση. Να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στην απεργία στις 24/2, με συμμετοχή του Συλλόγου στην εργατική πορεία την ίδια μέρα.


ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΔΕ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ
24 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 

a

a

ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


ATTACK: Πρωτοβουλία ανέργων/επισφαλώς εργαζομένων!

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών: εργαζόμενοι/άνεργοι μηχανικοί