Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στα ΜΜΜ

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό και ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να καταστρέψει δικαιώματα και κεκτημένα ενός αιώνα, επιβάλλοντας έναν εργασιακό μεσαίωνα για τους εργαζόμενους, νέους και παλιούς. Το ΠΑΣΟΚ, στο όνομα των «ελλειμμάτων», επιδιώκει να συντρίψει τα δικαιώματα των εργαζόμενων στις αστικές συγκοινωνίες και να αυξήσει τις τιμές των εισιτηρίων έως και 40%, να τις κάνει κερδοφόρες και να τις ιδιωτικοποιήσει. Οι συγκοινωνίες, το νερό, το ρεύμα, η παιδεία και η υγεία είναι ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ, για να έχουν φτηνές και ποιοτικές υπηρεσίες οι εργαζόμενοι και η νεολαία. Δεν μπορούν να είναι εμπορεύματα που να βγάζουν κέρδη.

Ο λόγος, στο συγκεκριμένο κείμενο, για τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ και τις κινητοποιήσεις τους. Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ δεν είναι «ρετιρέ» και συντεχνίες. Υπερασπίζονται κατακτήσεις δεκαετιών. Παλεύουν για τα δικά μας δικαιώματα. Χρειάζονται την αλληλεγγύη μας στον αγώνα διαρκείας που έχουν ξεκινήσει με συνεχείς στάσεις εργασίας και απεργίες.

Με το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για τις συγκοινωνίες, όπως και ο νόμος 3899 που κατήργησε ουσιαστικά τις συλλογικές, συμβάσεις, προβλέπονται μια σειρά αντεργατικών μέτρων τα οποία βάλουν ευθέως εναντίον των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και θέτουν τις βάσεις για την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών και τη σταδιακή παράδοση τους στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Μετατρέπουν τις αστικές συγκοινωνίες σε ακριβό εμπόρευμα και ανοίγει ο δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση.

Ο αγώνας στις συγκοινωνίες βρίσκεται σε κρίσιμη φάση. Κυβέρνηση, ΜΜΕ, δικαστικοί και κατασταλτικοί μηχανισμοί χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να κάμψουν τον ηρωικό αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΜ. Η κυβέρνηση φοβάται μήπως αυτός ο αγώνας μετατραπεί σε αγώνα «ατμομηχανή» για όλο το εργατικό κίνημα και θέλει με όλους τους τρόπους να τον τσακίσει, γνωρίζοντας πως υπάρχουν προϋποθέσεις ο συγκεκριμένος αγώνας να επιφέρει ρήγμα στο μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική, ότι έχει προϋποθέσεις νίκης.

Δεν πρέπει να αφήσουμε μόνους τους εργαζομένους στις αστικές συγκοινωνίες. Θα είμαστε δίπλα τους για να μην περάσει η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση του αγώνα τους, που επιδιώκει η κυβέρνηση με τη στήριξη της δήθεν «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις των συγκοινωνιών
ΟΧΙ στην αύξηση των εισιτηρίων, δωρεάν μεταφορές για όλους
Να μην περάσουν οι περικοπές στους μισθούς και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων


ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
κάν' το όπως στα διόδια

Αρνούμαστε να πληρώσουμε την αύξηση των εισιτηρίων και διεκδικούμε δωρεάν συγκοινωνίες. Η μαζική ανυπακοή και η αντίσταση είναι ο μόνος τρόπος για να ανατρέψουμε την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του εργασιακού μεσαίωνα!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 

a

a

ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


ATTACK: Πρωτοβουλία ανέργων/επισφαλώς εργαζομένων!

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών: εργαζόμενοι/άνεργοι μηχανικοί