Ο Φοιτητικός Σύλλογος των Πολιτικών Μηχανικών ξανά στο δρόμο του αγώνα

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ο Φοιτητικός Σύλλογος των Πολιτικών Μηχανικών
ξανά στο δρόμο του αγώνα
μια αποτίμηση της Γενικής Συνέλευσης στις 19/10

Η χθεσινή συνέλευση ήταν μια συνέλευση με πρωτοφανή γεγονότα. Η στάση της ΠΚΣ, να καταγγείλει το φοιτητικό σώμα και να διαχωριστεί από τον φοιτητικό σύλλογο ήταν κάτι που δεν είχαμε ξαναδεί. Στο παρελθόν ήταν αρκετές οι φορές που προσπάθησε να απαξιώσει ή να διαλύσει την Γενική Συνέλευση, αλλά η καταγγελία των πάνω από τριακοσίων παρευρισκόμενων, ως άσχετους και “παραταξιοποιημένους”,είναι κάτι που δεν είχαμε ξαναδεί. Η απόφασή της να συνεδριάσει η κομματική της “επιτροπή αγώνα”, την ίδια ώρα με τη Γενική Συνέλευση, δείχνει τη διάθεση της για απαξίωση του συλλόγου και την θεώρησή της ότι οι αγώνες μπορούν να νικούν μόνο αν όλοι και όλες μας ψηφίσουμε ΚΚΕ.
Από την άλλη οι συμμετέχουσες παρατάξεις στη ΓΣ είχαν μια πληθώρα τοποθετήσεων που κινήθηκαν από τα όρια της λογικής, μέχρι το πιο βαθύ σημείο της παραφροσύνης. Από τη μία η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αρνήθηκε την ύπαρξη οποιουδήποτε λόγου, ώστε να συζητήσουμε, λέγοντας ότι δεν υπάρχει ακόμα αναδιάρθρωση στην εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα τοποθετούνταν για πτυχές αυτής της ίδιας εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης, που κατά τα λεγόμενά της δεν υπάρχει. Τον παραπέμπουμε στα εξής link: http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/1paideias.pdf και http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/2paideias.pdf
Από την άλλη ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΠ, προσπάθησε να κάνει αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ και να ευλογάει τα γένια του, ξαναγράφοντας την ιστορία του πρόσφατου παρελθόντος και λέγοντας ότι η ΠΑΣΠ ήταν αυτή που πάλεψε για το φοιτητικό κίνημα του 2006-2007. Θα παραπέμψουμε το συνάδελφο στις αποφάσεις τόσο του δικού μας συλλόγου,όσο και του Πανελλαδικού Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων, για να θυμηθεί λίγο καλύτερα ότι η παράταξή του, δεν έπαιξε κανέναν ρόλο στο φοιτητικό κίνημα, παρά μόνο αυτόν του απεργοσπάστη, αφού δεν είναι λίγα τα παραδείγματα που κατέβαζε μαζί με τη ΔΑΠ, πλαίσια για ανοιχτή σχολή, ενάντια στις καταλήψεις και για συμμετοχή στο διάλογο, κάτι που το φοιτητικό κίνημα έχει απορρίψει. Ο Εγκέλαδος, αν και αναγνωρίζουμε ότι είχε μέσα στη διαδικασία μια πολιτική στάση, θεωρούμε ότι αποτελεί διακύβευμα το κάτα πόσο θα προτάξει έναν μάχιμο σχεδιασμό διαρκείας για το φοιτητικό κίνημα, κυρίως γιατί δε διαχωρίζεται από λογικές που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για την ανάπτυξη του κινήματος. Πιο συγκεκριμένα, εξακολουθεί να θεωρεί ότι είναι δυνατή η οικοδόμηση συμμαχιών με μερίδα καθηγητών που δεν αντιπαρατίθεται  στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση(π.χ. στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΟΣΔΕΠ) αλλά απλά και μόνο προτείνει μικρές διορθωτικές λύσεις.
Ο αγώνας είναι στα χέρια των ίδιων των φοιτητών και δεν χρειαζόμαστε κανέναν να μας δίνει από τα πάνω τη γραμμή. Αυτό ακριβώς αποφάσισε και η Γενική Συνέλευση.
 Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε για την αρχή των αγώνων και αυτό θα υλοποιηθεί και από εμάς.Για εμάς η κατάληψη δεν αποτελεί μια επιλογή από φετίχ, αλλά εκείνο το μέσο πάλης που θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του κινήματος από τη βάση των φοιτητικών συλλόγων, κόντρα σε λογικές που θέλουν τη διαπραγμάτευση των μεταρρυθμίσεων μέσα από συμμετοχή σε προσχηματικούς διαλόγους.
Όλοι και όλες την Πέμπτη στη Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης, για να υλοποιήσουμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης
Όλοι και όλες στην εκπαιδευτική πορεία την Πέμπτη στις 12, στα Προπύλαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 

a

a

ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


ATTACK: Πρωτοβουλία ανέργων/επισφαλώς εργαζομένων!

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών: εργαζόμενοι/άνεργοι μηχανικοί